Få rådgivning

Du kan få gratis ambulant rådgivning gennem Ringsted Krisecenters tilbud 'Sig det til nogen'. Det kan være en løsning for dig, der er udsat for vold, men ønsker ikke at flytte på krisecenter. Rådgiveren har socialfaglig baggrund og rådgivning er fortrolig og foregår i et hyggeligt lokale i Ringsted.

Formålet med et rådgivningsforløb er at hjælpe dig med at forebygge, at volden eskalerer - og i bedste fald stopper den. Formålet er også at styre dig til at mestre din situation og konsekvenserne af volden. Hvis du har børn, er det med særligt fokus på dem.

'Sig det til nogen' findes også i Storkøbenhavn, Randers, Kolding og Holstebro.

Sådan foregår rådgivningen
Du tilbydes først en visitationssamtale. Her vurderer vi, om rådgivningstilbuddet er det rette for dig. Hvis ikke, forsøger vi at finde et mere relevant tilbud til dig.

Når du er blevet tilbudt et forløb hos 'Sig det til nogen', kontakter vores rådgiver dig. Forløbet er normalt op til fem rådgivningssamtaler. Sammen aftaler I en dato for det første møde, som typiske varer til timer. Herefter varer samtalerne en time.

Ved den første samtale afdækker vi din situation og taler om, hvad du gerne vil have ud af forløbet. Med det udgangspunkt tilrettelægger vi et forløb med henblik på at styrke din handlekraft og skabe overblik, så du kan træffe beslutninger på et solidt grundlag. Vi taler om selvværd, parforhold, sikkerhed, børn, juridiske forhold samt økonomi, job og bolig, hvis det er relevant.

Det kan komme på tale, at du tilbydes psykologsamtaler eller gruppesamtaler med andre voldsudsatte kvinder.

Ring til os på 5761 8994, hvis du har brug for hjælp og rådgivning.

Hvorfor går du ikke
bare fra ham?

 

Mange stiller spørgsmålet - måske har du endda selv gjort det. Det er ikke så let, som det lyder. Årsagerne er mange. Volden eskalerer ofte over tid, så det bliver svært at erkende, at man befinder sig i vold. Måske får kvinden at vide, at hun tager fejl. verdensbilledet bliver uklart, når man befinder sig i en voldsspiral.

Hvad frygter du?
Frygt kan handle om forfølgelse, fysisk fare, frygt for at miste eller skade børnene eller for at miste sin bolig, sin tilknytning til nærområdet eller at miste sin opholdstilladelse. Nogle er økonomisk afhængige eller frygter omgivelsernes respons eller mangel på forståelse fra familien. Andre håber, det bliver bedre i morgen, eller at de kan hjælpe voldsudøveren til at forandre sig.

Hvis du har stillet dig selv spørgsmålet, er det måske tid til at tale med en professionel rådgiver.
Ring til os på 51 72 11 27 for at få hjælp.


Temaet “Hvorfor forlader du ham ikke bare?” er ét af mange, vi arbejder med i gruppesamtalerne, hvor kvinder på krisecenteret deler deres oplevelser og betragtninger.